@VMBO

Heb je van je basisschool het advies gekregen voor plaatsing in de basisberoepsgerichte leerweg? Dan kom je terecht in onze afdeling @VMBO. Daar zorgen wij ervoor dat je kan leren op de manier die bij je past: in overzichtelijke, kleine klassen met extra begeleiding. Natuurlijk krijg je de bekende vakken als Nederlands, Engels, wiskunde (en nog veel meer), maar ook geven we veel praktische lessen omdat je ‘leren door te doen’ aantrekkelijk vindt.

Daarom hebben we voor jou in @VMBO het Beroepencollege ingericht. Daarin leer je op een praktische manier over opleidingen en beroepen die écht bij jou passen. Maatwerk noemen we dat. Ook is er aandacht voor de zogeheten 21st century skills. Wat we daarmee bedoelen zie je in de figuur hieronder.

In de eerste en de tweede klas mag je ook gaan kiezen voor een Juniorcollege. Vier lesuren in de week mag jij aan de slag met een onderdeel dat jij gekozen hebt!

 

Tijdens korte stages in de bovenbouw kom je er nog beter achter wat voor vervolgopleiding jij zou willen doen. Je leert door de stages trouwens ook veel verschillende beroepen in Zeeland kennen.

De opleiding @VMBO biedt niet alleen onderwijs op maat, maar ook de begeleiding wordt op maat aangeboden. Dit vinden we noodzakelijk: op deze manier worden jullie, als je soms wat meer problemen hebt met het ‘schoolse leren’ succesvol naar een diploma gebracht.