M@VO
(spreek uit etmavo)

In deze afdeling kun je terecht komen met een advies van VMBO kader of MAVO. Ook in onze M@VO combineren we theorie met praktijk. We vinden het namelijk belangrijk dat je leert door zowel theoretische als praktische ervaringen op te doen. Je wordt toch ook niet goed in een sport door er alleen maar over te lezen? Sporten moet je doen! Dat geldt ook voor wat je in de toekomst wilt worden. Je leert een beroep kennen door ‘te doen’. Voordat je gaat nadenken over een beroep, ga je ontdekken wat je leuk of aantrekkelijk vindt. Ook leer je waar je goed in bent en of het iets biedt wat bij je past.

Juniorcollege

Daarvoor hebben we het Juniorcollege ontworpen voor het eerste en het tweede schooljaar. In het Juniorcollege ga je steeds verder op zoek naar waar je talenten liggen. Je kunt kiezen uit verschillende programma’s:

 

  • Juniorcollege Kunst. Hier leer je dansen, koken, schilderen, fotograferen, filmen enzovoort.
  • Juniorcollege Sport. Je gaat aan de slag met een sportief programma dat steeds weer bijzonder is.
  • Juniorcollege MTV. Voor leerlingen die willen werken aan het licht en geluid van podiumvoorstellingen, 3D-figuren willen ontwerpen en vooral straks technisch creatief aan de slag gaan.  
  • Juniorcollege ‘Special’. Jij bent al goed in je eigen sport of je blinkt uit in dans. Tijdens schooltijd ga je heel intensief sporten. Je kunt hier terecht als je voetbalt bij JVOZ, tennist bij TOZ, goed kunt basketballen, turnt bij Turnschool Zeeland of als je meedoet met de dansklas.

ACDMI

In het derde jaar kennen we een nieuw programma: ACDMI (spreek uit èkèdèmie). ACDMI bevat alle beroepsgerichte programma’s. Binnen ACDMI zien we dat de één meer praktisch is ingesteld dan de ander. Iedere leerling kan kiezen wat het best bij hem of haar past.

In het vierde leerjaar van M@VO is er dan vervolgens nog één extra keuze te maken. Wil je een theoretisch diploma, het ‘gewone’ MAVO diploma? Natuurlijk kan dat!

In M@VO hebben wij ook twee praktische bovenbouwprogramma’s, namelijk:

ACDMI MTV

Ben jij een kei in organiseren en hou jij technisch graag alles onder controle in bijvoorbeeld het theater? Bij MTV leer je te werken met moderne apparatuur van licht en geluid en ga je ook aan de slag met ICT.
 

ACDMI C€SH

Ben jij een ondernemend type en zou je graag een eigen bedrijf willen? Weet jij als de beste hoe mensen ontvangen willen worden en/of heb je ook nog iets met sport? Binnen C€SH kies jij de richting die het beste bij jou past, elke richting sluit je af met je eigen evenement!

Na het behalen van je diploma kun je nog alle kanten op. Bij beide richtingen ga je aan de slag met marketing en de organisatie van evenementen.

H@VO

Merk je dat je héél goed bent in het leren van theorie en toch liever niet praktisch bezig bent? Dan kan je in het derde jaar kiezen voor de H@VO. Je volgt dan nog steeds de leerstof uit M@VO, maar daar bovenop bereiden we je, tot je examen, voor op de overstap naar de HAVO. Je haalt dus eerst je MAVO-diploma. Dan ben je in het nieuwe jaar klaar om te beginnen in HAVO-4. Eigenlijk is het een 6-jarige HAVO waarbij je onderweg ook je MAVO-diploma behaalt!