HAVO

Het Hoger Algemeen Vormend Onderwijs is brede opleiding, waarin je allerlei kanten op kunt. Ze duurt vijf jaar. Je kunt doorstromen naar de HAVO vanaf de HAVO (VWO) brugklas, vanuit de HAVO kansklas en soms ook vanuit de MAVO (HAVO) brugklas. Je wordt voorbereid op het Hoger Beroepsonderwijs. Van daaruit, maar ook via de Tweede Fase van het VWO kun je, als dat bij jou past, ook doorstromen naar het Hoger Onderwijs.

Je leert in de HAVO onder goede begeleiding op een flink niveau steeds meer zelfstandig te werken. Natuurlijk helpen we jou bij het maken van de juiste keuzes, bijvoorbeeld bij het kiezen van een profiel dat bij jou past. Zo’n profiel volg je in de Tweede Fase.        

Tweede Fase         

De Tweede fase start in klas 4. We bereiden je daar door een brochure, door voorlichtingsavonden en inzet van je mentor en je decaan goed op voor. Aan het einde van klas 3 kies je voor die Tweede Fase een van deze profielen:
· natuur en techniek          
· natuur en gezondheid    
· economie en maatschappij            
· cultuur en maatschappij

Er zijn algemene vakken en in de profielen verplichte en keuzevakken.  In de Tweede Fase leer je om zelfstandig te werken, te plannen en te organiseren. Je docent is dan, naast iemand die je zo veel en zo goed mogelijk ‘leert’, ook iemand die je daarbij ‘coacht’.

 

 download:  Informatiegids tweede fase 2016-2017.pdf